LADING

#2 grill elektryczny

Grill-elektryczny-EldomPomoże Ci w zachowaniu zdrowia i zredukuje ilość tłuszczu w twojej diecie. Na elektrycznym grillu możesz w domu przyrządzać pyszne potrawy, bez względu na pogodę//szczególnie przydatne zimą!//Będzie on także miłym pretekstem do spędzenia czasu z rodziną lub przyjaciółmi. Opieka mięso, ryby, warzywa bez dodawania tłuszczu, ponieważ ma powłokę teflonową zapobiegającą przywieraniu.

Znudziły ci się tradycyjne kanapki? Z grillem elektrycznym przygotujesz je na różne sposoby. „Panino” to w dosłownym tłumaczeniu „mały chleb”. Kanapkę przygotowuje się na bazie ciabatty, używa się też bagietki lub rosetty – włoskiej kajzerki. Przygotowując panini można swobodnie eksperymentować i wypełniać ją dowolnymi składnikami, takimi jak: sery, wędliny oraz warzywa, właściwie wszystkim, co nam smakuje.

Co jeszcze można przygotować na grillu elektrycznym: mięso, warzywa, ryby, tosty, tortille, można śmiało eksperymentować. Dwie płyty grzejne umożliwiają przygotowanie potraw w bardzo krótkim czasie.

Na co zwrócić uwagę wybierając grill elektryczny:

  • czy posiada ruchoma płytę górną, która pozwala na zapiekanie produktów o rożnej grubości: cienkiego plasterka kurczaka czy grubej kanapki panini.
  • czy posiada kanaliki oraz tackę odprowadzająca tłuszcz, dzięki czemu można grillować dietetycznie.
  • czy posiada powłokę zabezpieczająca przed przywieraniem – np. teflonową powłokę ryflowaną.
  • czy jest łatwy w użyciu, np posiada wygodną dużą nienagrzewająca się rączkę.
  • czy jest łatwy w czyszczeniu – grille z powłoka ceramiczną sa bardziej delikatne i podatne na zarysowania.

Ja mam grill firmy Eldom, model GK 120

Leave a Comment