LADING

chrupiące domowe musli bez cukru

PicsArt_12-17-09.04.56

Domowe musli. Bez cukru, z ulubionymi składnikami. Jak potrzeba, może być bezglutenowe i dokładnie takie jakie lubimy najbardziej. Jak je przygotować?

Oto jak:

chrupiące domowe musli bez cukru
 
Przepis na kilka około 6 porcji śniadaniowych
Składniki
Musli
  • 2 szklanki płatków owsianych górskich
  • ¾ szklanki pestek słonecznika i tyle samo ulubionych orzechów
  • 2 łyżki oleju
  • ew. cynamon
Dodatki
  • Rodzynki
  • Gorzka czekolada
  • Suszone morele
  • Wiórki kokosowe
  • Suszone jabłka, banany itp
Przygotowanie
  1. Wszystko wymieszać z 2 łyżkami oleju (np. rzepakowego) Wstawić do piekarnika (150 stopni) na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Ważne aby równomiernie rozłożyć składniki na blaszce. Piec około 10-15 minut. Co 5 minut mieszać to co nam się piecze aby się równomiernie przyrumieniło. W czasie gdy się wszystko zapieka, przygotować mieszankę rodzynek, pokrojonych daktyli i wiórków kokosowych.
  2. Wszystkie składniki wymieszać. Można dodać też startą gorzką czekoladę, suszone jabłko, cynamon, płatki jęczmienne (je też trzeba by zapiec) na co tylko mamy ochotę. Przechowywać w szklanym słoiku i zajadać codziennie rano!

Leave a Comment