LADING

hummus buraczany

PicsArt_1440579414758

Co do chleba? Buraczany hummus oczywiście! Wystarczy do klasycznego przepisu na hummus, który znajdziecie tutaj,  dodać jednego upieczonego buraka. Pastę z cieciorki trzeba dokładnie zblendować z burakiem, którego najlepiej wcześniej pokroić w kostkę. Dodatek buraka będzie wymagał trochę konkretniejszego doprawienia: dodatkowego ząbka czosnku, szczypty soli oraz soku z cytryny. Buraczany hummus bardzo lubi towarzystwo chrzanu, ogórka kiszonego oraz sałaty!

hummus buraczany
 
Przepis na kilka porcji
Składniki
  • porcja humusu domowego
  • 1 burak ugotowany
  • 1-2 ząbki czosnku
  • sól do smaku, ew. pieprz
  • sok z cytryny do smaku
Przygotowanie
  1. Przygotuj humus wg poniższego przepisu: humus czysta klasyka. Dodaj do pasty 1 ugotowanego buraka i przypraw czosnkiem, sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Przechowuj w lodówce w szczelnym opakowaniu przez kilka dni.

Leave a Comment