LADING

koktajl jagodowy z brokułem

Koktajl jagodowy z brokułem to niezawodny sposób na przemycenie zielonych warzyw do diety całej rodziny. Twoje dziecko nie lubi brokułów? Przygotuj mu ten koktajl a zje je ze smakiem całkiem niepostrzeżenie!

Czy widzicie ten kolor?????? Jagodowe koktajle, jogodowe jogurty, ciasta, lody. Wszystko co jest jagodowe, ma ten fantastyczny czerwono-fioletowy kolor. Nie da się go uzyskać inaczej jak tylko przez dodatek jagód. Co więcej? Kolor jagód jest tak intensywny, że maskuje kolory innych produktów //widzicie do czego zmierzam?//.  Yyyyy dalibyście wiarę, że w tym koktajlu są brokuły? Uwierzcie, brokuły są w tym koktajlu 100 % incognito i o to też chodzi. Koktajl jest słodki, smakuje jagodami i odrobiną malin. To połączenie brokułowo-jagodowe owszem brzmi dziwnie ale niech was to nie zraża do spróbowania.

Wiem, że ostatnio na blogu goszczą głównie koktajle ale to jest to co jem tak naprawdę. Cieszę się, że mogę się z wami dzielić nowymi przepisami na zdrowe koktajle, które z powodzeniem mogą zastąpić posiłek. Sezon na świeże owoce, za którymi zaraz będziemy tęsknić plus to, że koktajl jest gotowy w 2-3 minuty to argumenty, które do mnie przemawiają. W tym sezonie mam fazę na koktajle i już 🍹. A już niedługo będą nowe, bardziej jesienne smaki i możecie być pewni, że koktajli nie zabraknie! 😉

koktajl jagodowy z brokułem
 
Przepis na 1-2 porcje
Składniki
  • ½ szklanki świeżych bądź mrożonych jagód. Ja użyłam mrożonych.
  • 100 g mrożonych malin
  • ½ szklanki różyczek brokuła, bez grubych łykowatych łodyg. Zostawiamy cienkie łodyżki. Brokuły mogą być surowe bądź podgotowane na parze.
  • 250 ml dowolnego mleka - ja użyłam sojowego
  • 15 g białka roślinnego waniliowego
  • ½ mrożonego banana
Przygotowanie
  1. Wszystkie składniki wkładamy do naczynia blendera i dokładnie miksujemy /około 2 minut/.
  2. Pijemy zimne!

 

 

2 komentarze

  • Agnieszka
    Sierpień 15, 2017 at 7:43 pm

    Dziękuję! Mam nadzieję, że będzie Ci smakował!

  • Fitsweet.me
    Sierpień 15, 2017 at 2:01 pm

    Na pewno pyszny i ten kolor hipnotyzujący.

Leave a Comment