LADING

makaron z pesto szpinakowym

PicsArt_09-02-07.47.07

Czasami jest tak, że mam ochotę ugotować coś z dedykacją dla siebie, nie zastanawiać się, czy komuś innemu to będzie smakowało. Nieraz się to kończy tym, że siadając sobie gdzieś w wydawałoby się niewidocznym miejscu, słyszę zaraz „co jesz?” i chwilę potem „mogę spróbować?” Tak oto z chwili samotnego łasowania, robi mi się pół chwili i pół porcji.

Czy wspominałam już, że lubię łatwe rozwiązania w kuchni? To danie jest tego przykładem, ponieważ zastosowałam półprodukty, które miałam zachomikowane w zamrażalniku (klopsiki) bądź lodówce (pesto). Wystarczyło ugotować makaron i danie gotowe. Radość miałam najwyraźniej wypisaną na twarzy, ponieważ po 30 sekundach zostałam namierzona przed dziatki i pozbawiona lwiej części porcji.

makaron z pesto szpinakowym
 
Składniki
  • ulubiony makaron w ilości około 80 g suchego produktu – ja użyłam wstęgi
  • 3 łyżki pesto szpinakowego
  • 4 klopsiki kalafiorowe
  • 2 pomidory koktajlowe
Przygotowanie
  1. Jeśli klopsiki z kalafiora wyjąłeś własnie z zamrażalnika, muszą się rozmrozić. Makaron ugotuj, wg instrukcji na opakowaniu, następnie odsącz. Przełóż makaron na patelnię, dodaj 2 łyżki pesto i mieszaj na wolnym ogniu. Dodaj klopsiki i pokrojonego w cząstki pomidora. Zajadaj w ukryciu, chyba, że masz przygotowane dwie dodatkowe porcje do oddania wygłodniałym, dzikim lwom!

 

Leave a Comment