LADING

mieszanka orzechowa do ciast i batonów

Sposób na to aby móc szybko przygotować ulubione batony czy ciasto na spodzie bez pieczenia – mieszanka orzechowa do ciast i batonów. Wystarczy dodać masło z ulubionych orzechów, wodę kokosową albo syrop z daktyli.

 

Ta orzechowa mieszanka do ciast i batonów to swego rodzaju produkt instant. To sposób na ulubione przekąski i desery. Gotowy spód do tarty albo baza do batoników. Ja przygotowuję ją z różnych składników, głównie orzechów, pestek i wiórków. Trzymam w słoiku i zużywam kiedy potrzebuję szybko zakręcić pożywną przekąskę. Nada się również do babeczek oraz jako dodatek do ciastek. Wystarczy dodać masło z ulubionych orzechów, syrop z daktyli bądź wodę kokosową //albo wszystkiego po trochu// i sypka mieszanka orzechowa stanie się tym czym chcemy: bazą to batoników, spodem do babeczek czy ciasta. Można ją też dodać do jogurtu czy owsianki. Zastosowań ma wiele.

Co znajduje się w mojej mieszance:

mieszanka orzechowa do ciast i batonów
 
Przepis na 600 g mieszanki
Składniki
  • 1 filiżanka (120 g) migdałów
  • 1 filiżanka (120 g) orzechów włoskich
  • 1 filiżanka (120 g) pestek słonecznika
  • 1 filiżanka (120 g) mąki kokosowej
  • 1 filiżanka (120 g) lnu mielonego
Przygotowanie
  1. Wszystkie składniki wkładamy do naczynia blendera i miksujemy aż do uzydkania pożądanego stopnia rozdrobnienia wszystkich składników. Ja miksuję aż powstaną grubsze okruchy.
  2. Mieszankę przechowujemy w słoiku w temperaturze pokojowej.

 

 

Leave a Comment