LADING

nocna owsianka z kawą i czereśniami

PicsArt_07-09-10.52.03

Ta wersja nocnej owsianki jest ze szczególną dedykacją dla tych, którzy nie wyobrażają sobie poranka bez kawy. Jeśli waszym sposobem na pobudkę jest filiżanka kawy, bądź często odwiedzacie coffee shopy w poszukiwaniu ulubionego kawowego aromatu, zachęcam do wypróbowania energetyzującej owsianki z kawą i czereśniami.

nocna owsianka z kawą i czereśniami
 
Przepis na 2 porcje
Składniki
  • ½ szklanki płatków owsianych
  • ½ szklanki mleka
  • 200 g jogurtu naturalnego, np. greckiego
  • 3 łyżeczki ksylitolu
  • 1 łyżeczka kawy (zbożowej, rozpuszczalnej bądź innej)
  • ⅔ szklanki wydrylowanych czereśni
  • ew. nasiona chia, len mielony, pokruszone orzechy itp.
Przygotowanie
  1. Płatki owsiane, mleko oraz 200 g jogurtu greckiego wymieszaj i wstaw na noc do lodówki. Rano od razu po obudzeniu wyjmij miskę z owsianką z lodówki aby nie była lodowata. Owsiankę wymieszaj z kawą oraz ksylitolem. Układaj warstwowo z czereśniami, w szklanym naczyniu. Nie zjedzoną porcję, możesz przechowywać 2-3 dni w lodówce, w szczelnym opakowaniu (np. w słoiku z przykrywką).

Leave a Comment