LADING

pasta do chleba z soczewicy

2015-07-01 21.17.04

Zastanawiacie się nieraz „co do chleba”?

Może pasta z soczewicy będzie u was strzałem w dziesiątkę – u nas na pewno jest! Można ją z powodzeniem chrupać razem z warzywami. Czy wspomniałam już, że jest banalnie proste w przygotowaniu?

Do dzieła! Pasta z soczewicy i pomidorów to moja ulubiona pasta z nasion strączkowych:

pasta do chleba z soczewicy
 
Składniki
  • 1 i ½ szklanki ugotowanej soczewicy (ja użyłam czerwonej)
  • 1 cebula, pokrojona w kostkę i zeszklona
  • ok. 10 pomidorów suszonych
  • łyżka octu winnego
  • 2 łyżki natki pietruszki
  • ząbek czosnku
  • kilka liści bazylii
  • oliwa
  • sól i pieprz
Przygotowanie
  1. Wszystkie składniki blenduje się na gładką masę.

Magnifico!!!!

Leave a Comment