LADING

pomidorowo-pietruszkowy dip z curry

20160910_212554

Dziś gościliśmy u nas na wsi znajomych i oczywiście popołudniu przyszedł czas na grilla. Przygotowaliśmy między innymi surówki, pieczoną cukinię, tzatziki oraz ten fajny dip, który sprawdził się jako dodatek to chrupek ryżowych i paluchów chlebowych, grillowanego mięsa, cukinii oraz do maczania pieczywa. Można go przygotować właściwie w każdych warunkach, mając te 4 składniki:

pomidorowo-pietruszkowy dip z curry
 
Składniki
  • 250 ml jogurtu greckiego light
  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • 1 czubata łyżeczka curry
  • ½ pęczka pietruszki, dobrze posiekanego.
Przygotowanie
  1. Wszystkie składniki sosu wymieszać bądź zmiksować blenderem, na koniec doprawić do smaku według własnych preferencji.

20160910_212616

Leave a Comment