LADING

RAW kulki mocy 3 składniki

RAW kulki mocy to zastrzyk energii dosłownie w pigułce. Te małe kuleczki skrywają w sobie dużo dobrej energii a ty, możesz dodawać takie składniki, które lubisz najbardziej.

 

Chcecie znać prawdę? W ciągu tygodnia, jak wstaję około 6.30, śniadania nie widzę zazwyczaj do około 8.30 a nawet 9.00. Dlaczego? Wszyscy profesorowie wykładający nauki o zdrowym żywieniu proszę, poćwiartujcie mnie sle na razie nic w tej sytuacji się nie zmieni. Nie, dopóki mam co rano do wysłania w świat trójkę dzieci („mamoooo gdzie jest mój zielony transformers” „mamooo Pani kazała dziś przynieść do szkoły po jednym zniczu” „mamoooo ja nie chcę spodni chcę spódniczkę” – czy mam wymieniać dalej?), niemowlaka, który wstaje razem ze wszystkimi, akurat życzy sobie karmienie kiedy pilnuję, żeby starszaki umyły zęby oraz oczywiście Męża, który rano biega po domu szukając „czegoś” albo trzymającego trzy wieszaki z marynarkami z pytaniem w oczach „która?”. Ludzie kochani! Czy ktoś ma wątpliwości po co jest macierzyński? Po to, że osoba, która ma ogarniać taki chaos o poranku musi móc pożegnać w drzwiach rodzinę i nie przejmować się tym, że jest w dresie albo piżamie.

raw kulki mocy pin

Drobne przekąski jak te RAW kulki mocy potrafią bardzo mi pomóc w porannej bieganinie. Wystarczą mi dwie sztuki i już czuję, że inaczej funkcjonuję. Wyjmuję je rano z lodówki i przegryzam, w poszukiwaniu zastrzyku energii. Ponieważ te kulki wymagają jedynie 3 składników, można je bardzo szybko przygotować, od razu na kilka dni oraz … można do nich dodawać swoje ulubione dodatki. Co na przykład?

  • białko roślinne w proszku, wtedy będzie to prawie pełnowartościowy posiłek.
  • można je obtoczyć w kakao, sezamie albo pokruszonych liofilizowanych truskawkach.
  • świetnie też smakują z odrobiną mięty – mięta + kakao, wiecie o czym mówię?
  • daktyle można zamienić na suszone figi, śliwki.

RAW kulki mocy 3 składniki
 
15 małych kulek
Składniki
  • ok 25 świeżych daktyli
  • 2 łyżki gorzkiego kakao
  • ½ szklanki migdałów
Przygotowanie
  1. Orzechy wrzucamy do robota kuchennego i rozdrabniamy. Gdy orzechy będą rozdrobnione dodajemy daktyle (uwaga na pestki!) oraz kakao i miksujemy aż w robocie powstanie duża zbita kulka.
  2. Formujemy kulki o pożądanej wielkości i wstawiamy do lodówki.
  3. Przechowujemy w lodówce do 5 dni.
Wskazówki
Masa jest kleista, aby łatwiej się formowało kulki, można posmarować dłonie olejem.

 

 

Leave a Comment