LADING

wafle z masłem z nerkowców i borówkami

Błyskawiczna i bardzo pożywna przekąska – wafle z masłem z nerkowców i borówkami przypadną do gustu wszystkim dzieciakom!

Powiem tak: gotowanie podczas przeprowadzki jest trudne. Zdrowe gotowanie podczas przeprowadzki jest trudne tylko trzy poziomy wyżej. Nie wiem gdzie mam podstawowe przybory kuchenne //ale noże naostrzyłam :-D//, wciąż potykam się o pudła, torby, porozstawiane w dziwnych miejscach meble. Poeiedzmy to sobie szczerze. Minie jeszcze dobry tydzień albo dwa zanim będę pamiętać w której szufladzie są noże a w której łopatki sylikonowe. Gdzie są talerze, garnki, przykrywki, durszlaki, sztućce, przyprawy, masło orzechowe, herbata, płatki owsiane. Miotam się po tej kuchni jak nieprzytomna. Poproszę o przerwę! Chcę zjeść coś pożywnego ale też nic dużego, ot tak między rozpakowywaniem kolejnych pudeł. Mam do dyspozycji jeden nóż do smarowania, jakąś deskę do krojenia i tylko 3 produkty. Hm… 3 produkty? To może się udać nawet w mojej chaotycznej rzeczywistości – tym bardziej w waszej, która jest na pewno dużo bardziej uporządkowana!

A te 3 produkty to:

1. Wafle ryżowe z kaszą gryczaną

2. Domowe masło z nerkowców

3. Garstka borówek

Smarujemy wafle masłem z nerkow bądź innym masłem orzechowym i układamy na nim borówki. Do tego przepisu można też wykorzystać inne drobne lub po prostu pokrojone owoce: maliny, jeżyny, porzeczki, pokrojone truskawki, morele albo kiwi. Mogą z tego wyjść prawdziwe tęczowe krążki! 🌈 Wypróbujcie też wafle z perfekcyjną nutellą z cieciorki.

wafle z masłem z nerkowców i borówkami
 
Przepis na 6 waflowych kanapek
Składniki
  • 6 waflowych krążków ryżowych z kaszą gryczaną
  • 6 łyżek masła orzechowego z nerkowców bądź innego masła orzechowego
  • około 20 borówek na każdy krążek
Przygotowanie
  1. Wafle smarujemy masłem z wybranych orzechów i układamy na nich owoce. To proste!

 

 

Leave a Comment