LADING

wykwintny buraczany burger

PicsArt_10-18-10.56.19

Wykwintny buraczany burger, smakowity, sycący, pełen aromatu – faworyt wśród burgerów roślinnych!

wykwintny buraczany burger
 
Przepis na około 12 burgerów
Składniki
  • torebka ugotowanej kaszy jaglanej
  • sezam (tyle aby przykryć dno dużej patelni)
  • słonecznik (tyle co sezamu)
  • średnia cebula pokrojona w pióra
  • 2 upieczone buraki, obrane
  • garść poszatkowanej botwinki (ja użyłam mrożonej)
  • kilka ząbków czosnku
  • sól i pieprz
  • nieco imbiru
  • ½ szklanki mąki
Przygotowanie
  1. Wszytko zmiksowałam blenderem i z powstałej masy uformowałam kotlety. Piekłam w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez około 30 minut, w połowie pieczenia obracając kotlety na drugą stronę. Burgery można jeść ze wszystkim. Z roszponką i pastą z pieczonej papryki i czosnku smakują wykwintnie!

 

Leave a Comment