LADING

pasta do chleba z czerwonej fasoli

2015-06-29 16.44.50

Pasty do chleba są fantastycznym rozwiązaniem, ponieważ łatwo się je przygotowuje i są bardzo uniwersalne. Można nimi oczywiście smarować kanapki, używać jako dipów do warzyw, bądź  potraktować jako gęsty sos do tortilli. To pewnie dlatego tak szybko się kończą!

Przedstawiam kolejny wypaszczony przepis, aby nigdy Wam nie zabrakło pomysłów, gdy np. przyjdą goście:

Pasta z czerwonej fasoli:

pasta do chleba z czerwonej fasoli
 
Składniki
  • odsączona czerwona fasola (1 puszka)
  • 1 łyżka ajwaru bądź wędzonej papryki
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki oliwy
  • sól/pieprz
  • ew. woda do rozrzedzenia masy
Przygotowanie
  1. Wszystkie składniki blendujemy na gładką masę:

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.